Casa Flavia

Casa pe care dorim sa ne-o construim trebuie in primul rand sa fie placuta. Ea va fi insula fericita pe care vom esua dupa o zi de munca, un spatiu plin cu lucrurile la care tinem si care ne sunt de folos. O casa optimizata care sa corespunda nevoilor reale ale familiei este ideala. Optimizarea poate fi dimensionala, functionala si nu in ultimul rand de natura financiara.

case bine construite

Casa Ioana

Chiar daca ne dorim o locuinta spatioasa, cu suprafete deschise, largi si o multitudine de camere, balcoane si terase, s-ar putea ca la o analiza superficiala sa concluzionam ca pur si simplu „nu ne permite bugetul”. Aceasta inseamna ca nu ne incadram in valoarea creditului acordat de banca sau, pur si simplu, pentru a realiza ceea ce ne dorim trebuie sa accesam o creditarea care ne-ar face  ca timp de 30 de ani sa „dansam periculos”. In cazul fericit(extrem de rar) in care reusim sa achizitionam casa cu mijloace financiare proprii, discutia se poate referi la economiiile substantiale de bani si ce am putea face cu acestia.

Putem incepe aceasta optimizare prin renuntarea la suprafetele de prisos pe care le gasim in majoritatea caselor construite in ultimii douazeci de ani. Suprafetele inutile si lucrurile de care nu avem nevoie nu au ce cauta in noua noastra locuita.

Spatiile mari indeparteaza, creeaza distante, ne fac mai reci, ne impiedica sa ii intelegem cu usurinta pe cei dragi. Farmecul unei case este dat de intimitatea si atmosfera ei calda care nu poate fi obtinuta in spatii largi. Camerele si  distantele mici dintr-o locuinta fac ca locatarii sa se simta apropiati, confortabil, ii fac sa comunice mai usor, sa se simta mai fericiti.

O casa mare se justifica doar atunci cand in ea vor locui mai multe persoane, mai multe familii.

 

O camera nefolosita, un hol mare la intrare, o debara plina de lucruri inutile, bucataria si dormitoarele supradimensionate, camera de oaspeti, terase si balcoane pe care nu le vom folosi niciodata, sunt spatii suplimentare de care ne putem dispensa cu usurinta si fara regret atunci cand solicitam arhitectului sa realizeze proiectul.

Confortul nu inseamna un spatiu mare plin de lucruri care nu ne reprezinta ci un spatiu inteligent conceput, adaptat la nevoile noastre stricte. Tot ceea ce este in plus reprezinta bani aruncati pe fereastra, pe care, de regula, ii imprumutam de la banca si ii platim cu sacrificii.

casa optimizata

Casa Corina

Ce avantaje obtinem daca ne construim o casa optimizata, fara spatii inutile? Avem o lista destul de lunga:

Modele de case cu suprafete optimizate care sa nu depaseasca suma de 40.000 de Euro puteti gasi si pe site-ul nostru, respectiv:

Preturile pot sa scada o data cu micsorarea dimensiunilor.

Casa Dalia

 

Pentru a vedea ce au construit altii pentru a se adapta la diferite bugete, vedeti cateva modele aici:

Casa Mini

O casa de mici dimensiuni ne permite sa ramanem stapani pe viata noastra. Multi oameni isi petrec timpul si isi irosesc viata facand eforturi pentru a rambursa  creditul pentru casa si cand au iesit la pensie se chinuie sa o intretina. Trebuie sa plece in concediu ca sa se odihneasca in contextul in care acesta este rolul casei: loc de odihna si de refacere a sanatatii. O casa  optimizata ne face sa iesim mai mult afara pentru a ne  bucura de natura. Spatiul interior poate fi inlocuit de terase cu acces direct in natura.

  • Pe langa economia initiala, cheltuielile de intretinere si de gestionare a unei locuinte optimizate sunt mult mai mici pe perioada functionarii imobilului. In loc  sa incalzim/racorim,  sa decoram si sa facem curatenie in spatii inutile, vom  pune banii deoparte. Nu este mica suma care s-ar putea  economisi in zeci de ani.
  • O casa optimizata de mici dimensiuni poate fi dotata cu usurinta, fara mari eforturi financiare cu lucrurile pe care ni le dorim  cu adevarat. Putem cumpara o mobila  de calitate,  de ce nu, un sistem de automatizari care sa ne transforme locuinta intr-o casa inteligenta, independenta energetica obtinuta prin energie solara sau eoliana, un design interior si mobilier functional,  care sa ne multumeasca cu adevarat. Aceasta este mai usor de amenajat confortabil, de administrat, de inchiriat si de ce nu, atunci cand e nevoie, de vandut.
  • Pentru construirea unei astfel de locuinte avem posibilitatea sa investim, fara probleme, in materiale ecologice, capabile sa protejeze, pe termen lung, viata noastra si pe cea a celor dragi cu care locuim.
  • Timpul de executie al unei astfel de case este mult mai redus, fapt care reduce stressul generat de un santier convential. Daca luam in considerare faptul ca pentru astfel de constructii pot fi proiectate fundatii usoare din otel galvanizat sau variante mobile, marim spectrul avantajelor.
  • O casa trebuie sa ne ofere un confort psihic si mental. Casele optimizate reusesc acest lucru cu usurinta. Un hangar nu te va face niciodata fericit si sigur. La aceasta concluzie au ajuns, independent, atat japonezii cat si scandinavii. Ei au inteles ca locuintele intime, de mici dimensiuni, au numeroase avantaje pe care nu au ezitat sa le exploateze: mai putine griji si cheltuieli, mai mult timp si confort. Preocuparile omului nu trebuie sa se invarta in jurul unei case mari ci spre sine si spre cei dragi.
  • Cea mai importanta calitate a unei case este siguranta. O constructie optimizata va fi rezistenta si fiabila in timp.

Decizia de a ne construi o casa poate fi una dintre cele mai importante din viata noastra, cu efecte imprevizibile in plan financiar. Aceasta nu trebuie sa devina o povara ci doar o caramida importanta care sa contribuie la obtinerea fericirii.

casaoptima.ro