Cand vorbim despre case metalice ne gandim la masivitate si robustete. Totusi, profilele din otel galvanizat pe care le folosim sunt relativ usoare in comparatie cu alte materiale. Secretul este otelul din care sunt facute acestea. Laminat la rece si galvanizat acesta ofera garantia unei rezistente indelungate si sigure.

Producem case metalice construite din profile metalice de otel galvanizat ambutisate la rece cu rezistenta mare si greutatea proprie redusa (incepand de la 20 kg/mp). Acestea au o inalta rezistenta la actiunile seismice, motiv pentru care sunt recomandate spre a fi utilizate cu succes in constructia caselor de locuit.

Construim case metalice solide si sigure, pe structura din otel care este un material 100% ecologic. Izolatia termica excelenta realizata de sistemul constructiv folosit la casele noastre metalice are un efect pozitiv asupra mediului, datorita consumului redus de energie.

constructii case metalice moderne

Detalii tehnice – case metalice

Structura de rezistenta a caselor pe structura metalica construite de firma noastra este realizata din profile de tip C si U de 150 – 300 mm, 1,5 – 3,5 mm grosime. Fabricate din otel zincat S350GD, cu un grad de zincare de 275 g/mp, profilele sunt ambutisate la rece. Ca si in cazul caselor din lemn, aceste case metalice au structura prefabricata in hala proprie.

case-metal

Rezistenta profilelor din otel ambutisat la rece, folosite la aceste case metalice, combinata cu durata de exploatare in timp a conexiunilor si imbinarilor realizate prin suruburi speciale fac din casele pe structura metalica, o alegere ideala pentru zonele seismice si cele dominate de vanturi puternice.

Alte avantaje evidente:

– pretul redus al structurii metalice;
– costuri mici de intretinere pe termen lung;
– stabilitate dimensionala mare (dilatare, contractare si deformari nesemnificative);
– prin galvanizare se depune un strat protector de zinc care protejeaza profilele impotriva coroziunii timp de cateva sute de ani, determinand si influentand perioada de exploatare a constructiei;
– constructiile realizate pe structuri din profile de otel galvanizat, combinate cu materiale izolatoare moderne, au un confort termic si fonic ridicat;
– datorita gradului inalt de prefabricare, durata de ridicare a structurii este de cateva zile;
– pentru ca greutatea unei asemenea case metalice este mult redusa, acest lucru determina executarea unor fundatii care implica costuri mai mici;
– datorita constructiei in sistem uscat, cu un sistem termoizolant care permite circulatia aerului, sistemele constructive bazate pe profile metalice galvanizate nu au probleme cu mucegaiul si umezeala;
– profilele metalice incombustibile, protejate de gips-carton ignifug, OSB rezistent la actiunea focului si vata minerala care nu propaga flacara, fac din casa pe structura metalica un tip constructiv extreme de rezistent la incendii.

f2

Cum este construita casa pe structura metalica?

Perete exterior – case metalice

Este alcatuit, dinspre exterior spre interior, din:
– termosistem exterior format din polistiren expandat de inalta densitate(EPS 70) cu grosimea de 100 mm, fixat cu adeziv din spuma poliuretanica si dibluri pentru OSB, armat cu plasa din fibra de sticla de 160 g/metru patrat, fixata cu adeziv si masa de spaclu;

perete-metalic4

placa OSB (12 mm);
– structura panourilor pentru pereti este realizata din profile de tip C si U de 150 – 300 mm, 1,5 – 3 mm grosime, realizate din otel zincat S350GD, cu un grad de zincare de 275 g/mp, ambutisate la rece.
vata minerala(100 mm) sau vata bazaltica(premium);
– membrana bariera de vapori;
– placa OSB – (10 mm)(premium) sau placa gips carton(12,5 mm);
placa gips carton(12.5 mm).

 

Peretele interior – case metalice

Este compus din:
– placa gips carton(12,5 mm);

– structura panourilor pentru pereti este realizata din profile de tip C si U de 150 – 300 mm, 1,5 – 3 mm grosime, realizate din otel zincat S350GD, cu un grad de zincare de 275 g/mp, ambutisate la rece.

– vata minerala(50 mm) sau vata bazaltica(premium);
– placa gips carton(12,5 mm).

Planseul peste parter

este compus din:
– placa OSB (22 mm);
– structura de rezistenta este realizata din profile de tip C si U de 150 – 300 mm, 1,5 – 3 mm grosime, realizate din otel zincat S350GD, cu un grad de zincare de 275 g/mp, ambutisate la rece.In functie de incarcari si deschideri se folosesc pentru traverse profile C simple, combinatii de profile C care sa formeze o structura I sau grinzi cu zabrele.
– vata minerala(100 mm);
– profile metalice pentru sustinerea placilor de gips carton;
– placa gips carton(9,5 mm).

Acoperisul

este alcatuit din:

– sarpanta cu invelitoare din tabla tip tigla;
– rigle lemn (30 x 40 mm);
– contra rigle (30 x 40 mm);
– folie anticondens;
– placi OSB;
– structura de rezistenta a acoperisului este realizata din profile de tip C si U de 150 – 200 mm, 1,5 – 3 mm grosime, realizate din otel zincat S350GD, cu un grad de zincare de 275 g/mp, ambutisate la rece. Detalii despre profilele pe care le folosim puteti gasi aici.
– vata minerala(100 mm);
– profile metalice pentru sustinerea placilor de gips carton;
– placa gips carton(9,5 mm).

case-metalice-usoare

Alte elemente constructive:

Tamplaria  – profile PVC cu 5 camere.

Usi exterioare din metal din PVC.

Usi interioare din MDF.

Scara pentru oferta noastra de case metalice este realizata din structura metalica usoara.

Instalatia electrica – tubulatura de baza, protejata de copex ignifugat.

Instalatie termica – din polipropilena cu insertie din materiale compozite.

Instalatia sanitara – tubulatura de baza din PVC.

 

Constructia de case metalice este o activitate laborioasa care confera siguranta realizarii unui produs final calitativ, capabil sa ofere satiasfactie maxima beneficiarilor.

Pentru mai multe informatii accesati pagina de CONTACT.